ГоловнаПолітика

Рада закликала демократичний світ визнати Голодомор геноцидом українців

Нардепи схвалили відповідне звернення.

Рада закликала демократичний світ визнати Голодомор геноцидом українців
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада звернулася до демократичних держав із проханням визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.

За прийняття проекту постанови №3525 проголосували 233 депутати за мінімально необхідних 226.

"Злочинний комуністичний тоталітарний режим шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади населених пунктів, заборони виїзду за межі охопленої голодом території і репресій створив для українців умови, розраховані на їх фізичне знищення", - йдеться в зверненні.

Рада підкреслює, що така політика режиму є злочином проти людяності, відповідно до конвенції Організації Об'єднаних Націй від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

"Сьогодні Україна знову стала жертвою агресії сталінських послідовників з Кремля. Україна протистоїть не тільки агресії зі сходу, а й масштабній інформаційній навалі, яка спирається на брехню. Агресор знову будує стіну пропаганди, щоб заховати свої злочини", - також наголошено у зверненні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ активізувати роботу з міжнародного визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram