ГоловнаПолітика

Найєм: на пільгах для олігархів Україна втратила мільярди

Нардеп звернувся до Гройсмана.

Найєм: на пільгах для олігархів Україна втратила мільярди
Мустафа Найем
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Мустафа Найєм заявляє, що Україна продовжує надавати пільги власникам облгазів, хоча ще в 2015 році Верховна Рада скасувала рішення про безкоштовне використання цими структурами газорозподільної системи держави. Зокрема, про це Найєм написав на своїй сторінці у Facebook.

"У 2012-му Микола Азаров "подарував" Дмитру Фірташу, Юрію Іванющенку та іншим власникам облгазів майже 45 млрд гривень - він дозволив приватним структурам безкоштовно користуватися газорозподільною системою держави. Тоді це критикували Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко, Юрій Луценко... І ось минуло три роки. Восени 2015-го (!) парламент ухвалив закон і скасував рішення Азарова. А Кабінет Міністрів і Мінпаливенерго роблять вигляд, що нічого не сталося. Щодня ми втрачаємо 1,3 млн грн. За рік бюджет недоотримав уже 900 млн", - пише Найєм.

При цьому він додав: "Учора на засіданні фракції я звернувся з цим питанням безпосередньо до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Голова уряду пообіцяв, що найближчим часом розбереться з цим питанням і ухвалить відповідне рішення. Наступне засідання уряду в середу, а година уряду в парламенті в п'ятницю. Дуже сподіваюся, цього часу достатньо, щоб розібратися з цим абсурдом".

"Оскільки всі колишні запевнення чиновників розібратися і запобігти цьому злочину залишилися без вирішення, одночасно я звернувся з цим питанням до Генерального прокурора Юрія Луценка та Секретаря РНБО Олександра Турчинова. Сподіваюся, що мене почують", - резюмував нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram