ГоловнаПолітика

Прокурора Полтавської області можуть звільнити через втечу підозрюваного у справі Avalanche

"Провина не з боку судді. Провина лежить на прокурорах".

Прокурора Полтавської області можуть звільнити через втечу підозрюваного у справі Avalanche
Фото: 24tv.ua

Прокурора Полтавської області Миколу Кармазіна можуть звільнити через втечу підозрюваного у справі бот-мережі Avalanche Геннадія Капканова.

Про це в кулуарах Верховної Ради розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Втік він за рішенням суду. Суд прийняв рішення, базуючись на тих статтях, які йому внесли. Серед них не було статті 115 (замах на вбивство), яка не передбачала іншого запобіжного заходу, крім взяття під арешт. Як би мені не було неприємно , але провина не з боку судді. Провина лежить на прокурорах", - сказав він.

У зв'язку із цим буде розглядатися питання про відповідальність їхнього безпосереднього керівника. "Я не виключаю, що новопризначений прокурор Полтавської області може втратити свою посаду", - сказав Луценко. Миколу Кармазіна призначили новим прокурором лише на початку листопада 2016 року.

Нагадаємо, 1 грудня силовики заявили про затримання в Україні організатора кіберзлочинної групи Avalanche Геннадія Капканова і двох його поплічників. Перед цим 30 листопада полтавські ЗМІ розповіли про спецоперацію КОРД, який зі стріляниною затримав чоловіка в центрі міста. Підозрюваний чинив збройний опір, зокрема стріляв у силовиків у відповідь.

Йому інкримінували вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

3 грудня стало відомо, що суд не відправив Капканова під варту - і той утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram