ГоловнаСвіт

Іран не дозволить Трампу розірвати ядерну угоду, - президент Рухані

Іранський лідер заявив, що США залишаються ворогом Ісламської Республіки.

Іран не дозволить Трампу розірвати ядерну угоду, - президент Рухані
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Іран не дозволить обраному президенту США Дональду Трампу розірвати ядерну угоду, підписану зі світовими державами.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані, передає агентство Рейтер.

"Трамп хоче зробити багато чого, але жодна з його дій не буде впливати на нас... Ви думаєте, що США можуть розірвати JCPOA (Спільний всеосяжний план дій)? Ви думаєте, ми і наш народ дозволять йому зробити це?" - підкреслив Рухані у своїй промові у прямому ефірі по державному телебаченню.

Крім того, він заявив, що "немає сумнівів, що США є нашим ворогом".

У листопаді ЄС закликав Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном. Цей заклик став реакцією на побоювання, що обраний президент США Дональд Трамп розірве угоду, яку він назвав "найгіршою у світі".

Нагадаємо, 14 липня 2015 року США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язався позбутися 98% наявного ядерного палива і скоротити дві третини центрифуг, а також демонтувати ядерний реактор в Араці. В обмін на це з Тегерана знімуть санкції, які можуть повернути, якщо Ісламська Республіка не виконає своїх зобов'язань.

16 січня Євросоюз і США, а також всі країни і організації, які брали участь у переговорах щодо ядерної програми, заявили про зняття всіх фінансових і торгових обмежень з Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram