ГоловнаПолітика

Рада не змогла ухвалити закон про Єдиний реєстр військовозобов'язаних

Законопроект відправили на повторне друге читання.

Рада не змогла ухвалити закон про Єдиний реєстр військовозобов'язаних
Фото: volyanarodu.com.ua

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект №2504а-д про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

За відповідне рішення проголосували 236 депутатів за мінімально необхідних 226. Перед цим для ухвалення закону не вистачило голосів.

За законопроектом, реєстр повинен вестися в електронній формі з єдиною централізованою базою даних. У ньому повинні міститися персональні та службові дані військовозобов'язаних.

До персональних даних належать: П.І.Б.; дата та місце народження; стать; місце проживання та перебування; П.І.Б. і дата народження батьків; реквізити паспорта; відомості про визнання особи недієздатною; відомості про зайнятість; реєстраційний номер облікової картки платника податків; відцифроване зображення обличчя людини; відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України; відомості про освіту.

До службових даних належать відомості про виконання військового обов'язку і військово-навчальні ознаки, перелік яких визначає Міністерство оборони.

База даних реєстру повинна бути сформована шляхом перенесення відомостей з особистих справ призовників або облікових карток військовозобов'язаних, які ведуть військкомати, а також даних з інших джерел відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада дозволила звільнення військовослужбовців, які підписали контракт на термін до завершення особливого періоду і відслужили не менш ніж 24 місяці, і скасувала рекомендацію уряду зрівняти грошове забезпечення військовослужбовців строкової та контрактної служб в особливий період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram