ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував вирок Юрію Хорту, який захоплював Вінницьку ОДА

Суд виніс рішення звільнити його з-під варти прямо в залі суду.

Апеляційний суд скасував вирок Юрію Хорту, який захоплював Вінницьку ОДА
Фото: vlasno.info

Апеляційний суд скасував вирок одному з захоплювачів Вінницької обладміністрації Юрію Павленку (відомий також як Юрій Хорт), якого в квітні Вінницький міський суд визнав винним у хуліганстві із застосуванням зброї і відправив до в'язниці.

Про це пише місцеве видання "Власно".

Справу відправили на повторний розгляд.

Суд виніс рішення звільнити Павленка з-під варти прямо в залі суду.

Нагадаємо, в грудні 2014 року кілька сотень учасників мітингу з димовими шашками увірвалися в приміщення Вінницької обласної адміністрації перед початком сесії облради, на якій депутати повинні були розглядати питання про відставку діючого голови облради Сергія Світка. Як стверджували активісти, Світко на цю посаду був делегований Майданом, а його хотіли зняти з посади нібито представники Партії регіонів.

У результаті заворушень постраждали 13 осіб, із них 8 силовиків.

Колишній голова вінницького осередку Соціал-Національної асамблеї Юрій Павленко (1989 р.н.) під час заворушень порвав і потоптався по портрету Президента Петра Порошенка.

Його затримали й утримували в СІЗО. Прокуратура Вінницької області заперечувала зв'язок затримання Павленка з наругою над портретом Порошенка.

Спочатку Павленкові інкримінували ч. 1 ст. 294 КК (організація масових протестів), за якою загрожує до 8 років позбавлення волі, проте пізніше звинувачення перекваліфікували за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, пристосованого для завдання тілесних ушкоджень), ч. 2 ст 28 (груповий злочин за попередньою змовою).

Але 1 квітня Вінницький міський суд визнав Павленка винним у хуліганстві із застосуванням зброї і засудив до 4 років 6 місяців в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram