ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному - низка "бюджетних" законопроектів.

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розгляне законопроекти, пов'язані з затвердженням державного бюджету на 2017 рік, ідеться в порядку денному парламенту.

Спочатку Рада планує розглянути блок питань національної безпеки і оборони, зокрема в другому читанні законопроект №2504а-д про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, а також у повторному першому читанні проект постанови №5048 про скасування прирівнювання грошового забезпечення військовослужбовців строкової та контрактної військових служб в особливий період.

Потім буде розглянуто питання внесення законопроектів до порядку денного, зокрема №5336 і №5336-1 про Конституційний Суд.

Також на порядку денному стоїть проект постанови №5247 про призначення позачергових виборів Сєвєродонецької міської ради Луганської області на 18 грудня.

Крім того, парламент має намір розглянути питання податкової і митної політики, зокрема законопроекти №5127 і №5128 про звільнення на час антитерористичної операції (АТО) від оподаткування податком на додану вартість і ввізним митом ввезення високоміцних тканин для виготовлення бронежилетів і шоломів.

На вечірньому пленарному засіданні у вівторок Рада планує розглянути блок бюджетоутворюючих законопроектів.

Йдеться, зокрема, про законопроекти №5130 про прив'язку посадових окладів певних груп чиновників до прожиткового мінімуму замість мінімальної заробітної плати, а також №5132 про збільшення акцизу на імпорт і виробництво дизельного палива стандартів Євро-4 і Євро-5 на 31,6% (на 30 євро за 1 000 л) - до 125 євро за 1 000 л.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram