ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримано банду грабіжників, яка втекла із Княжичів

Зловмисників підозрюють у скоєнні серії нападів на елітні приватні будинки і офіси в Києві й області.

У Києві затримано банду грабіжників, яка втекла із Княжичів
Фото: mvs.gov.ua

На в'їзді у Київ у неділю вранці оперативники затримали банду грабіжників, яка втекла із села Княжичі Броварського району.

Про це заявив в.о. голови Національної поліції Вадим Троян, доповідаючи Президенту Петрові Порошенку про трагічні події в селі Княжичі.

Зловмисники, у яких вилучили зброю, боєприпаси і спеціальне обладнання, підозрюються в скоєнні серії нападів на елітні приватні будинки та офісні приміщення. В їхніх автомобілях і будинках проводять обшуки, повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

"Сьогодні вранці на в'їзді до Києва, в Деснянському районі, оперативники спіймали банду, коли вони з села Княжичі Броварського району мікроавтобусом "Мерседес Віто" приїхали до двох заздалегідь підготовлених автомобілів "Тойота Ленд Крузер 200" чорного кольору", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що злочинна група діяла на території Києва та Київської області. До її складу входили кілька людей, серед яких були судимі за розбої. Троє з них - жителі Києва й області, ще один - із Львівської області.

"У їхніх транспортних засобах виявили арсенал зброї (у тому числі два пістолети "Глок", пістолет Макарова з глушником), боєприпаси, в тому числі гранати, спеціальне тактичне обладнання (рації, пристрої для придушення радіосигналів) та інші речові докази, які вказують на їхню протиправну діяльність. Вилучено велику кількість зброї, боєприпасів і вибухівки", - наголошено в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

У поліції повідомляють, що кримінальні провадження розслідують за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію їхніх дій. Зловмисники обґрунтовано підозрюються в скоєнні низки розбійних нападів на квартири й офіси киян і жителів області.

Нагадаємо, що вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, який відреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному із сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Це начальник відділу Київського управління КОРД майор Віталій Валецький; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, старший лейтенант Юліан Рудько; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, лейтенант Олександр Маніца; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Євген Куртєв; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Сергій Орлов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram