ГоловнаСуспільствоПодії

Організатор бот-мережі Avalanche, затриманий два дні тому, втік

Полтавський суд відмовився його заарештувати. 

Організатор бот-мережі Avalanche, про затримання якого два дні тому відзвітували генеральний прокурор Юрій Луценко та в.о. голови Національної поліції Вадим Троян, втік і вже оголошений у розшук.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

33-річного Геннадія Капканова розшукує Полтавський відділ поліції.

Йому інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 1 грудня силовики заявили про затримання в Україні організатора кіберзлочинної групи Avalanche і двох його пособників. Перед цим полтавські ЗМІ розповіли про спецоперацію КОРДу, який зі стріляниною затримав чоловіка в центрі міста. Підозрюваний чинив озброєний опір, зокрема, стріляв у силовиків у відповідь. Ніхто не постраждав.

Міжнародний синдикат Avalanche займався розповсюдженням шкідливих програм, фішингом, розсилкою спаму, а також відмиванням грошей. У ході спецоперації правоохоронці знайшли 220 серверів, які використовувала група, і заблокували 800 тисяч доменів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram