ГоловнаПолітика

"Україна зараз воює, щоб поховати Радянський Союз", - Порошенко

Іншого приводу для війни просто не існує, вважає Президент.

"Україна зараз воює, щоб поховати Радянський Союз", - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Україна зараз воює, щоб поховати Радянський Союз в головах деяких людей.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на українсько-польській конференції з циклу "Форум лідерства" під час офіційного візиту в Польщу.

"Радянський Союз не в документі, і не в Біловезькій пущі. Радянський Союз в головах. І в цьому сенсі Радянський Союз досі не похований. І, вибачте за відвертість, Україна зараз воює, щоб поховати Радянський Союз в головах деяких, тому що іншого приводу для війни просто не існує", - сказав глава української держави.

Президент нагадав, що 25 років тому Україна здобула незалежність, оскільки більше не хотіла перебувати у складі Радянського Союзу і не хотіла більше бути радянською колонією.

"Вона хотіла бути демократичною, вільною, правовою і європейською державою. За 25 років це відчуття і це бажання України і українців тільки зміцнилося. Старі і нові версії радянського колоніального минулого - це точно не для нас", - зазначив Порошенко.

У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда підкреслив, що його країна завжди прагнула мати біля своїх східних кордонів вільні і незалежні країни.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща вирішили створити інститут добросусідства, "який буде створювати справжню атмосферу примирення та історичної правди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram