ГоловнаПолітика

Прокуратура гальмує розслідування щодо суддів, які виносили вироки майданівцям, - екс-голова люстраційного комітету

У прокуратурі бояться, що суд закінчиться обвинувальним актами щодо них, вважає Козаченко.

Прокуратура гальмує розслідування щодо суддів, які виносили вироки майданівцям, - екс-голова люстраційного комітету
Фото: Макс Требухов

Розслідування справ щодо суддів, які виносили вироки учасникам Революції гідності, не просувається через працівників прокуратури, які теж причетні до засудження майданівців.

Таку думку висловила екс-глава люстраційного департаменту при Міністерстві юстиції Тетяна Козаченко в інтерв'ю LB.ua.

"Розслідування проти суддів, які судили майданівців - це примітивні злочини, довести їх легко. Люди готові говорити, є всі сліди: телефонні розмови, особисті зустрічі, свідки, відео, документи. На мою думку, справи не просуваються, тому що в них сторону обвинувачення представляє прокуратура. А при наявності вироків, справи будуть і щодо працівників прокуратури, вони повинні почати зі себе та закінчити обвинувальними актами стосовно себе ", - сказала вона.

Козаченко переконана, що для усунення корупції не вистачає політичної волі.

"Якщо на посаду приходить людина з нормальною репутацією, яка має повноваження формувати кадрову політику, вона багато чого може досягти. Але для цього в Кабміні не повинні ділитися за квотами і там не повинні працювати люди, які нічого не розуміють у своїй справі ", - додає Козаченко.

Детальніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Закон про очищення влади приймав той самий парламент, який голосував за Закони 16 січня"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram