ГоловнаПолітика

Україна і Польща підписали угоду про співпрацю у сфері оборони

Документ підписали Степан Полторак і Антоні Мацеревич.

Міністр оборони України Степан Полторак підписав міжурядову генеральну угоду про співпрацю з міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем.

Про це повідомляють на сайті президента України.

"За підсумками переговорів делегацій під головуванням Петра Порошенка і президента Польщі Анджея Дуди відбулося підписання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони. Документ підписали міністр оборони України Степан Полторак і міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич.

Фото: twitter.com/ADeshchytsia

Ця угода була розроблена відповідно до Закону України "Про міжнародні договори України" з ініціативи польської сторони. Її метою є створення договірно-правової бази для розвитку співпраці між країнами в оборонній сфері на принципах взаємності.

"Угода створює правові підстави для розширення українсько-польської співпраці в оборонній галузі, в тому числі в напрямках: військові зв'язки та інформаційні системи; проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил; оборонна політика і планування; логістичне забезпечення збройних сил, проведення військових інженерно -технічних робіт; військова інфраструктура; розробка, модернізація, виготовлення і постачання оборонного устаткування, співпраця у сфері оборонної промисловості; операції сил спеціального призначення; інші напрямки співробітництва за взаємною згодою сторін", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Україна і Польща домовилися підписати двосторонню угоду про співпрацю у сфері оборони у вересні за підсумками зустрічі Петра Порошенка з головою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram