ГоловнаПолітика

Екс-голова люстраційного департаменту Мін'юсту заявила, що його роботу понад тиждень заблоковано

Козаченко звинувачує заступницю міністра Ганну Онищенко.

Екс-голова люстраційного департаменту Мін'юсту заявила, що його роботу понад тиждень заблоковано
Фото: Сергей Нужненко

Робота люстраційного департаменту при Мін'юсті вже більше тижня заблокована, тому що в міністерстві досі не підписали наказ про призначення в. о. голови департаменту Ганни Калинчук.

Про це повідомила екс-голова департаменту Тетяна Козаченко в коментарі LB.ua.

"З дня мого звільнення робота в департаменті заблокована більше тижня. Я особисто робила міністерству письмове подання про призначення Ганни за підтримки колективу департаменту, кандидатуру Ганни підтримують і автори закону, і Громадський люстраційний комітет. Міністр не тільки зробив публічну заяву ЗМІ, але неодноразово на зустрічах підтвердив вирішення цього питання, у мене немає сумніву щодо заяв і підтримки міністра Павла Петренка, але Ганна не може підписувати документи, поки не ознайомилася з наказом про призначення, досі цього не сталося", - заявила вона.

Підписати призначення повинна заступник міністра - керівник апарату Ганна Онищенко, вона, ймовірно, і затягує процес, розповіла Козаченко.

"Міністр за кордоном, у відрядженні на антикорупційному форумі в Панамі, після його повернення буде остаточно зрозуміло, чого варті заяви міністра і що відбувається в міністерстві, чому дозволяється блокування роботи департаменту на такий тривалий термін", - додала вона.

Нагадаємо, Козаченко звільнилася 21 листопада.

Наступного дня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що виконувати обов'язки директора департаменту з питань люстрації буде Ганна Калинчук, помічниця Козаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram