ГоловнаСвіт

Трамп назвав ім'я майбутнього голови Пентагону

Потенційний голова Міноборони США переконав Трампа відмовитися від повернення практики тортур водою.

Трамп назвав ім'я майбутнього голови Пентагону
Дональд Трамп и Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп заявив про майбутнє призначення на пост голови Пентагону генерала у відставці Джеймса Меттіса (James Mattis).

Про це повідомляє Bloomberg.

З такою заявою він виступив у Цинциннаті. Він назвав Меттіса "одним із наших великих-великих генералів" і згадав його прізвисько - "Скажений пес".

Трамп раніше в інтерв'ю The New York Times відзначав, що Меттіс переконав його передумати з приводу обіцянки повернути практику тортур водою, яку влада США застосовувала до підозрюваних терористів і яку потім заборонив президент Барак Обама.

Суперниками Меттіса на посаду міністра оборони вважали колишнього губернатора Техасу Ріка Перрі, сенатора Тома Коттона з Арканзасу і колишнього сенатора від Міссурі Джеймса Телента.

Раніше про можливе призначення 66-річного Меттіса написала газета The Washington Post. Він більш ніж 40 років прослужив у морській піхоті, потім став керівником американського Центрального командування. Після звільнення зі збройних сил працював консультантом і в дослідницькому Центрі Гувера в Стенфорді.

Офіційно заяву про номінацію зроблять у понеділок, відзначає Bloomberg.

Нагадаємо, 30 листопада Трамп заявив, що повністю відмовиться від бізнесу задля президентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram