ГоловнаПолітика

ФСБ заявила про зв'язок України з кібератаками на російські банки

"Командні центри" нібито розмістила українська хостингова компанія.

ФСБ заявила про зв'язок України з кібератаками на російські банки
Фото: itar-tass.com

Федеральна служба безпеки Росії заявила про підготовку іноземними спецслужбами в період з 5 грудня 2016 року масштабних кібератак із метою дестабілізації фінансової системи Російської Федерації, в тому числі діяльності низки найбільших російських банків.

"У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що серверні потужності та командні центри для проведення кібератак розташовані на території Нідерландів і належать українській хостинговій компанії BlazingFast", - сказано в повідомленні ФСБ.

Стверджується, що кібернапад буде супроводжуватися масовим розсиланням SMS-повідомлень і публікаціями в соціальних мережах (блогах) провокаційного характеру щодо кризи кредитно-фінансової системи Росії, банкрутства та відкликання ліцензій у низці провідних банків федерального і регіонального значення. Акція нібито спрямована на кілька десятків міст Російської Федерації.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року "Лабораторія Касперського" повідомила про серію хакерських атак, які були здійснені на сервери п'яти російських банків із десяти найбільших у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram