ГоловнаПолітика

Міністр фінансів повідомив про перестрілку на українсько-польському кордоні

У результаті інциденту постраждав співробітник митної сотні.

Біля пункту пропуску "Шегині" митного поста Мостиська на українсько-польському кордоні в четвер, 1 грудня, відбулася перестрілка.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк у фейсбуці.

За його словами, сутичка із застосуванням вогнепальної зброї сталася між представниками мобільної групи і декількома десятками контрабандистів.

"Зловмисники намагалися перевезти 4 мікроавтобуси контрабанди. Коли їх знайшли і намагалися затримати, контраБАНДИТИ викликали "підкріплення" з кількох десятків людей, які почали заворушення, вибили вікно автобуса і дали одному з водіїв втекти на авто", - написав він на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами міністра, в результаті інциденту постраждав один співробітник митної сотні. Чоловіка збила машина, коли він намагався перешкоджати її від'їзду, перегородивши собою проїзд. Його доправили в лікарню.

Припинити безлади представники мобільної групи змогли, лише відкривши вогонь.

"Проти порушників розпочато відповідні дії. Оцінюється вартість контрабанди в трьох автобусах, які вдалося затримати. Також розглядається питання про можливість порушення кримінальних справ проти співробітників митниці через можливість корупції", - зазначив міністр.

Як повідомляли, прикордонники Луцького прикордонного загону 19 листопада зі стріляниною затримали групу контрабандистів, які намагалися контрабандою переправити до Польщі цигарки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram