ГоловнаСвіт

Росія втратила космічну вантажівку "Прогрес"

у "Роскосмосі" запевнили, що втрата корабля не позначиться на функціонуванні МКС і життєдіяльності екіпажу станції.

Росія втратила космічну вантажівку "Прогрес"
Фото: roscosmos.ru

У "Роскосмосі" заявили, що уламки російської космічної вантажівки "Прогрес-МС04", зв'язок з якою було втрачено раніше в четвер, згоріли в атмосфері в небі над республікою Тива.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"За попередньою інформацією, в результаті нештатної ситуації втрата ТГК сталася на висоті близько 190 км над важкодоступною безлюдною гористою територією республіки Тива, і більшість фрагментів згоріли в щільних шарах атмосфери", - йдеться в повідомленні "Роскосмосу".

Згідно з повідомленням, після 382 секунди польоту прийом телеметричної інформації припинився. Штатні засоби контролю не зафіксували функціонування корабля на розрахунковій орбіті.

За інформацією джерела агентства, "Прогрес-МС04" при падінні розпався на 15-20 дрібних частин. Уламки корабля впали між Горно-Алтайськом і Кизилом на території Тиви.

Як запевнили в "Роскосмосі", втрата "Прогресу-МС04» не позначиться на нормальному функціонуванні систем МКС і життєдіяльності екіпажу станції.

На борту "Прогресу" було 2,5 тонни вантажу, зокрема, паливо для дозаправки МКС, вода і повітря, наукове обладнання і комплектуючі, контейнери з продуктами харчування, одяг, медикаменти та засоби особистої гігієни для членів екіпажу.

Стикування корабля з МКС була заплановано на 3 грудня 2016 року.

Нагадаємо, в травні 2015 зазнала аварії російська космічна вантажівка "Прогрес М-27М".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram