ГоловнаПолітика

Яценюк вирішив подати до суду через фейк про купівлю 24 вілл у Маямі

Екс-прем'єр перелічив чутки, які поширювали про нього.

Яценюк вирішив подати до суду через фейк про купівлю  24 вілл у Маямі
Фото: EPA/UPG

Арсеній Яценюк вирішив подати до суду на Олега Торгала - людину, яка поширила інформацію про купівлю колишнім прем'єром 24 вілл в Маямі.

"Подаю позов до суду на провокатора, який опублікував чутку про нібито придбання мною в Маямі 24 вілл за мільйони доларів... Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли - це частина спецоперації проти країни", - написав він у фейсбуці.

Яценюк вважає, що за поширенням таких фейків стоїть Росія.

"Щойно повернувся з Брюсселя, де мав надважливі зустрічі з європейськими партнерами, від позиції яких багато в чому залежить утримання світового антипутінського фронту і збереження та посилення санкцій проти Росії. Такі контакти відстежують російські спецслужби. Вони знають, що ці міжнародні зустрічі можуть принести багато безсонних ночей кремлівському керівництву, а тому за всяку ціну намагатимуться підірвати довіру Заходу до української дипломатії. «Ти купив вілли? Ти корупціонер», - це вирок для співрозмовника від української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів. Твою країну не будуть поважати", - зазначив він.

Яценюк перерахував всі фейки, які поширювалися про нього.

"1. Ви пам'ятаєте - Арсеній Яценюк воював у Чечні. Повна маячня, яка не потребує коментарів. Її російське телебачення успішно згодовувало своєму глядачеві для демонстрації «звірств київської хунти».

2. Вкрадений мільярд Яценюка - в ефірі одного з каналів заявив про це на всю країну гонщик Мочанов. Сумніваюся, чи є в Україні родина, яка не обговорила це у себе на кухнях. І неважливо, що потім Мочанов відмовився від своїх слів, спростувавши цю брехню. Але про це вже мало хто чув, наша традиція така - звинувачувати голосно, а вибачатися пошепки.

3. Брехня відставленого Гордієнка про нібито вкрадені 7,5 мільярда гривень. Спланована від першого до останнього слова кампанія. І ніхто не звернув увагу на те, що звинувачення Гордієнка стосуються уряду часів Януковича-Азарова.

4. Убивство на дачі, автомат і гільзи - брехня!

5. Від'їзд в Аргентину, США та інші країни - брехня!

6. Заяви Саакашвілі про Яценюка і уряд - брехня!

7. Заяви Капліна, Добродомова, Берези - фігурантів з листування редактора «Інтера» Столярової – брехня", - написав екс-прем'єр.

Він вважає, що слід притягти до відповідальності розповсюджувачів фейків.

"Настав час відповідати за брехню. Так, людині на прізвище Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли в Маямі, доведеться йти до суду. Давати відповіді на питання під присягою. І понести покарання відповідно до закону", - резюмував Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram