ГоловнаПолітика

У питанні візового режиму з Російською Федерацією найгіршим є тупцювання на місці, - Наливайченко

Зупинятися посеред пекла не можна, вважає політик.

У питанні візового режиму з Російською Федерацією найгіршим є тупцювання на місці, - Наливайченко

Треба посилювати контроль над українсько-російським кордоном - вважає лідер руху «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. В ефірі каналу "112" він нагадав, що «перший крок до введення візового режиму з РФ» Україна зробила ще у 2014 році, коли СБУ ввела обмеження на в'їзд тисячам громадян Росії.

«Елементи візового режиму були введені для громадян Росії ще у 2014 році, коли, працюючи в СБУ, нами було відмовлено у в'їзді 7 тисячам громадян РФ. Тим, хто був причетний до постачань зброї, сприяв сепаратизму на нашій землі, фінансував Компартію України, яка тоді перебувала під процесом заборони», - підкреслив Наливайченко.

Він розповів, що далі були застосовані інші кроки: запровадження відмови в'їзду для російських пропагандистів, для так званих «діячів культури», які на колінах вимолюють сьогодні паспорти фейковий ЛНР і ДНР.

Політик зазначив, що якщо країна готова до введення візового режиму - то треба піти на цій крок, а не зволікати. Позицію повинні озвучити президент, який керує зовнішньою політикою, і міністр закордонних справ.

«Якщо ми вводимо візовий режим, то це рішення і відповідальність МЗС і президента. На місці тупцювати - це найгірше, що зараз є. Так само, як говорять про безвіз з Європою, так тепер заговорили про візи з Росією. Якщо рухаєшся через пекло, то повинен рухатися. Зупинятися посеред пекла не можна», - підкреслив Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram