ГоловнаПолітика

Україна запустила 16 ракет у рамках навчань (оновлено)

Стрільби вдалі - всі цілі уражено, заявив міністр оборони.

Розрахунки зенітно-ракетних комплексів підрозділів Повітряних сил ЗСУ в рамках навчань, що стартували в Херсонській області, здійснили успішні запуски 16 зенітних керованих ракет середньої дальності, повністю виконавши поставлені завдання.

"Спільно з начальником Генерального штабу Віктором Муженком доповіли президенту України - верховному головнокомандувачу про те, що 16 ракет запустили. План поставлених завдань виконано, стрільби вдалі: всі цілі уражено. На сьогодні навчання закінчилися", - повідомив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр оборони поінформував, що задіяні в навчаннях Повітряних сил ЗСУ підрозділи виконали поставлені перед ними завдання на цей день. "Навчання продовжаться завтра", - сказав Полторак.

Оновлення. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив відео з навчань.

У повідомленні Генштабу наголошено, що запуски здійснили з тимчасового майданчика поблизу Олександрівки Херсонській області.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що ракети уразили повітряні та надводні цілі.

У командуванні ПС ЗСУ поінформували, що в рамках випробувань зенітні ракетні війська здійснили запуски ракет по безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 "Рейс", які імітують політ "крилатої ракети".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram