ГоловнаСуспільствоЖиття

Проукраїнський активіст в Криму "перейменував" свою вулицю на Героїв Небесної сотні

Голова сільради пригрозив Балуху "спілкуванням з поліцією".

Проукраїнський активіст в Криму "перейменував" свою вулицю на Героїв Небесної сотні
Фото: crimeahrg.org

Відомий своєю проукраїнською позицією кримчанин Володимир Балух на стіні власного будинку розмістив табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні 18".

Про це повідомляється на сайті "Кримської правозахисної групи".

Балух повідомив, що ввечері того ж дня до нього приїхав голова сільської ради з двома помічниками і зажадав зняти табличку.

"Степанюк сказав, що табличку я розмістив незаконно, він натякнув на моє майбутнє спілкування з поліцією", - розповів Балух.

Нагадаємо, Балух раніше неодноразово зазнавав переслідувань з боку окупаційної "влади" як в адміністративному, так і в кримінальному порядку.

Російські силовики зацікавилися Балухом в травні 2015 року, коли на його будинку був виявлений прапор України, вивішений ще взимку 2013 року на знак солідарності з Євромайданом. Згодом прапор був зірваний, а самого фермера намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 та автомобіля ВАЗ.

В будинку у Балуха і його родичів окупанти провели два обшуки. Перший - у квітні 2015 року, а після другого - у лютому 2016 року - його звинуватили в образі "співробітника поліції" і засудили до виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram