ГоловнаПолітика

Для мене план Суркова набув чинності з березня 2014-го", - Наливайченко

Тоді вперше виринуло прізвище помічника Путіна.

Для мене план Суркова набув чинності з березня 2014-го", - Наливайченко

Було встановлено і задокументовано три групи, які приїжджали з Росії в Україну в грудні 2013 року, січні та лютому 2014 року. Ось тоді і з'явилося прізвище Суркова, розповів екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю виданню "Realist".

"Для мене план Суркова з'явився, коли ми з березня 2014 року почали розслідувати роль ФСБ і іноземних снайперів на Майдані. Потім ми з'ясували посаду цієї людини і те, що він проживав на спецоб'єкті СБУ під час трагічних подій. Встановили, хто з українських генералів з ним працював і супроводжував його. Роль Суркова була досліджена нами повністю. Все, що було з'ясовано, я передав Президенту України і в Генеральну прокуратуру в травні-вересні 2014 року", - зазначає Наливайченко.

На його переконання, діяльність Суркова як фігуранта найбільш трагічних подій вимагає ретельного розслідування і покарання. Адже він також приїжджав на тимчасово окуповані території у 2015 році, порушуючи законодавство України. Це все СБУ фіксувала і документувала.

Також задокументовано факти того, що сепаратистів фінансувала так звана «Сім'я Януковича». Вони відомі міжнародним партнерам, президенту і ГПУ, зазначає лідер Руху "Справедливість": "Тому ті, хто втік до Москви, нехай не вдають, що займаються бізнесом: вони розбурхували і фінансували серйозну антиукраїнську діяльність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram