ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ілля Яшин розповів про погрози Нємцову

Погрози також надходили синові Нємцова.

Ілля Яшин розповів про погрози Нємцову
Илья Яшин
Фото: Макс Левин

Російський опозиціонер, заступник голови партії ПАРНАС Ілля Яшин заявив, що Борис Нємцов протягом останніх двох років перед загибеллю отримував погрози.

Про це він розповів у суді перед присяжними у справі про вбивство Нємцова, передає "Дождь".

За словами Яшина, Нємцова постійно був "об'єктом різних погроз, усі вони були пов'язані з його професійною і політичною діяльністю".

Погрози також надходили і синові Нємцова, зазначив Яшин.

За словами заступника голови ПАРНАС, сенс цих загроз був у тому, що "якщо ти не припиниш свою політичну діяльність, то тебе можуть просто вбити".

Бориса Нємцова вбили чотирма пострілами у спину на Великому Москворецькому мосту в Москві 27 лютого 2015 року. У вбивстві звинувачують Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Ще один підозрюваний Беслан Шаванов загинув у березні минулого року під час затримання.

За версією слідства, вбивство скоїв Заур Дадаєв, якому допомагали інші фігуранти справи. Слідство вважає, що обвинувачені погодилися на пропозицію Руслана Мухудінова вбити Нємцова за винагороду в розмірі не менш ніж 15 млн рублів. Мухудінова заочно заарештували й оголосили у федеральний і міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram