ГоловнаСуспільствоВійна

Росія перевела війська ППО в Криму на посилений режим

РФ вважає, що проведення стрільб - це "своєрідний піар-хід для створення нервозної ситуації".

Росія перевела війська ППО в Криму на посилений режим
Фото: PolitRussia.com

Війська протиповітряної оборони Росії в включеному Криму переведено на посилений режим роботи.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в силових структурах регіону.

"Незважаючи на те, що з боку України проведення стрільб - це своєрідний піар-хід, метою якого є створення нервозної ситуації, однак військовими це в кожнім разі сприймається як реальна і потенційна загроза, тому сили ППО Росії в Криму переведено на посилений режим роботи", - йдеться в повідомленні.

Зазначають також, що це стосується не тільки наземних засобів ППО, а й корабельних, оскільки кораблі Чорноморського флоту - це "самодостатні бойові одиниці для протистояння цим загрозам", - зазначило джерело.

Раніше Росавіація повідомила, що Україна "в односторонньому порядку вирішила провести ракетні стрільби 1 і 2 грудня в суверенному повітряному просторі РФ". При цьому питання про закриття повітряного простору над Кримом не стоїть.

Нагадаємо, в середу, 30 листопада, стало відомо про те, що РФ перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Раніше, 25 листопада, Росія заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада випустила повідомлення про встановлення заборонених зон.

Це обурило РФ, оскільки вона вважає, що це її територія. Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках. Як заявили в Кремлі, за ситуацією "стежить особисто президент РФ Володимир Путін".

Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що погрози Росії не завадять Україні провести ракетні стрільби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram