ГоловнаСвіт

Корейська опозиція домовилася голосувати за питання про імпічмент президента

Голосування щодо імпічменту президента Південної Кореї планують провести між 2 і 9 грудня.

Корейська опозиція домовилася голосувати за питання про імпічмент президента
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Опозиція Південної Кореї відхилила пропозицію президента Пак Кин Хе піти в дострокову відставку на користь винесення імпічменту.

Про це повідомляє New York Times.

За даними видання, в Південній Кореї три основні опозиційні партії домовилися в середу дотримуватися своїх планів щодо імпічменту президента Пак Кин Хе, відхиляючи як тактику уникнення її пропозицію піти у відставку.

Голосування щодо імпічменту президента Південної Кореї планують провести між 2 і 9 грудня.

Для відставки Пак Кин Хе необхідно, щоб за імпічмент проголосували щонайменше 200 з 300 депутатів Національних зборів. При цьому, навіть якщо всі опозиційні партії проголосують за імпічмент, їм усе одно будуть потрібні голоси провладної партії "Сенурі".

Раніше президент Південної Кореї Пак Кин Хе висловила готовність достроково піти у відставку, якщо парламент знайде спосіб безпечної передачі влади.

Як повідомляли, 20 листопада прокуратура країни оприлюднила попередні результати розслідування у справі подруги президента Чхве Сун Сіль. Їй і ще двом колишнім співробітникам адміністрації президента було висунуто звинувачення в корупції, здирництві та зловживанні службовими повноваженнями.

Передбачають, що вони змусили більш ніж 50 південнокорейських компаній перерахувати десятки мільйонів доларів на рахунки двох контрольованих Чхве Сун Сіль фондів. Слідство вважає, що президент знала про те, що відбувається.

Раніше в Південній Кореї пройшли багатотисячні акції протесту, під час яких демонстранти вимагали відставки президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram