ГоловнаПолітика

Весь мій бізнес, відповідно до закону, передано в управління, - Хомутиннік

Нардеп стверджує, що несе зобов'язання перед своїми виборцями.

Весь мій бізнес, відповідно до закону, передано в управління, - Хомутиннік
Виталий Хомутынник

Рано чи пізно в Україні відбудеться розподіл бізнесу і політики. І сьогоднішній формат подачі електронних декларацій багатьох до цього, безумовно, підштовхне. Про це в ефірі програми «Лівий берег з Сонею Кошкіною» на телеканалі 24 заявив голова депутатської групи «Партія «Відродження», народний депутат України Віталій Хомутиннік.

«У сьогоднішньому складі парламенту, напевно, половина депутатів є акціонерами, засновниками або власниками тих чи інших бізнесів. Я згоден з тим, що в Україні необхідно відходити від практики, коли бізнесмени є членами парламенту або, що ще гірше, членами уряду. На жаль, для декого депутатський мандат у період правового нігілізму є якоюсь протекцією від неправомірних дій з боку влади і рейдерства силових органів. Коли ми будемо жити в правовій державі і суди будуть захищати інтереси своїх громадян, тоді для бізнесмена не буде жодної потреби бути в політиці», - вважає Віталій Хомутиннік.

Він також уточнив свою позицію щодо припинення депутатських повноважень у чинному парламенті.

«Для мене мандат - передусім це виконання зобов'язань, які я несу перед своїми виборцями. У мене, як народного депутата України, є значний рівень довіри харків'ян, який я маю намір виправдати. А всі корпоративні права, які у мене є, в рамках чинного закону були передані в управління, тільки-но я став депутатом», - розповів народний депутат.

Своє перше приватне підприємство «Каскад» Віталій Хомутиннік відкрив у 1993 році. За його словами, до кінця 90-х років - початку 2000-х, ще до обрання в парламент, приватне підприємство трансформувалося в закрите акціонерне товариство «Каскад», якому належали акції 12 промислових і виробничих підприємств. Загалом на цих підприємствах працювали понад 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram