ГоловнаПолітика

Переговори щодо "дорожньої карти" Мінська не принесли результату

Росія відкинула ідею збройної місії на Донбасі.

Переговори щодо "дорожньої карти" Мінська не принесли результату
Павел Климкин
Фото: 24tv.ua

Прогресу в обговоренні "дорожньої карти" виконання Мінських угод під час зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" досягти не вдалося, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Публічна дискусія щодо логіки дорожньої карти була досить короткою, оскільки російська сторона не погоджується на ключові пріоритети. У нас залишається фундаментальна різниця в баченні цієї дорожньої карти", - сказав Клімкін.

За його словами, російська сторона хоче легітимізувати "свій протекторат або колонію на Донбасі, не здійснюючи кроків з передачі контролю на окупованому Донбасі міжнародній спільноті, ОБСЄ, не здійснюючи кроків щодо поліпшення безпеки".

Дискусія буде тривати в різних форматах, додав Клімкін.

Міністр заявив, що про якісь результати переговорів можна буде говорити в разі, якщо Міжнародний комітет Червоного Хреста отримає доступ до окупованих територій і якщо вдасться звільнити українських заручників.

Міністр внутрішніх справ Росії Сергій Лавров після переговорів заявив, що воєнізованих місій на Донбасі не буде.

"Такої необхідності немає, ніяких воєнізованих місій ні ОБСЄ, ні будь-якої іншої структури, про що періодично говорять в Києві, не буде, ніхто навіть про них не думає", - наводить його слова "Інтерфакс".

Нагадаємо, 20 жовтня в Берліні пройшла зустріч лідерів країн "нормандського формату". Сторони домовилися, що голови МЗС цих країн узгодять "дорожню карту" виконання Мінських угод до кінця листопада. При цьому президент Росії Володимир Путін погоджувався на збройну місію ОБСЄ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram