ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд скасував заборону на продаж алкоголю в київських кіосках (оновлено)

Київрада збирається прибрати з функціоналу МАФів продаж алкоголю.

Суд скасував заборону на продаж алкоголю в київських кіосках (оновлено)
Фото: kiev.vgorode.ua

Апеляційний адміністративний суд Києва у вівторок скасував введену Київрадою в березні цього року заборону на продаж алкоголю у тимчасових спорудах торгового і культурно-побутового призначення (МАФах).

Про це "Українську правду. Київ" повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець.

"Мафовики виграли суд у першій інстанції, місто подало апеляцію. Сьогодні справу розглядав Апеляційний суд. Туди прийшло багато мафовиків, відбулися сутички, вони чинили тиск на суд, не пускали в приміщення інших активістів. У підсумку суд прийняв рішення на користь мафовиків", - розповів Білоцерківець.

За його словами, в Київраді зареєстровано новий проект рішення, який унеможливить продаж алкоголю або пива в кіосках. Скасувати цей документ у суді не вдасться, тому що "з функціоналу МАФів приберуть саме поняття "продаж алкоголю", зазначив Білоцерківець.

Оновлено. Білоцерківець, коментуючи в фейсбуці новину про рішення суду, написав, що заборона на продаж алкоголю в МАФах усе одно діятиме.

"По суті, суд вимагає від Київради прийняти рішення щодо повернення алкоголю, впевнений, що жодна фракція не підтримає такої ініціативи", - зазначив він.

Нагадаємо, крім заборони на продаж алкоголю в МАФах, Київрада також заборонила продаж алкоголю і пива в магазинах з 23:00 до 10:00. Це рішення також оскаржили в суді, однак вердикт поки що не винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram