ГоловнаПолітика

Фінальне рішення Стокгольмського суду за позовом до "Газпрому" очікується в першому кварталі 2017, - Яценюк

Лідер Народного фронту і віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович обговорили питання енергетичної безпеки.

Фінальне рішення Стокгольмського суду за позовом до "Газпрому" очікується в першому кварталі 2017, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua/

Лідер партії Народний фронт Арсеній Яценюк у понеділок, 28 листопада, в Брюсселі зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шефчовичом. Під час зустрічі, зокрема, обговорювалися питання енергетичної безпеки, інформує прес-служба партії.

Арсеній Яценюк нагадав, що українська сторона подала до суду на російський "Газпром", і заявив, що в першому кварталі наступного року очікується фінальне рішення Стокгольмського арбітражу.

Український політик підкреслив, що проект "Північний потік-2", проти якого виступала Україна, зараз заблокований.

У той же час він зазначив, що рішення Європейської Комісії про надання дозволу "Газпрому" на дозавантаження газопроводу OPAL "не відповідає Третьому енергетичному пакету і суперечить інтересам як України, Польщі і Словаччини, так і ЄС в цілому".

"Необхідно у найкоротші строки знайти рішення, оскільки Україна буде позбавлена до 20% транзиту російського газу по території України, так само як і Словаччина. І відповідно будуть зменшені доходи польських партнерів", - сказав лідер Народного фронту.

Він також нагадав, що протягом двох років з допомогою Європейської комісії було підписано тристоронні угоди між Україною, Європейським Союзом і Російською Федерацією із зимового пакету та постачання газу.

"У цьому році ми сподіваємося, що це вдасться", - зазначив Яценюк.

Під час триденного візиту Арсенія Яценюка до Брюсселя заплановані також зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском, головою Європарламенту Мартіном Шульцом, з високими представниками Європейської Комісії, а також з президентом Європейської Народної партії Джозефом Даулом.

На запрошення Атлантичної Ради Арсеній Яценюк виступить як основний виступаючий на міжнародній конференції "Війна на Сході України: військовий конфлікт, дипломатія і гуманітарна криза", яка відбудеться у приміщенні Європейського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram