ГоловнаПолітика

Група "Рейтинг оприлюднила свою версію президентських і партійних рейтингів

Лідирують "Батьківщина" і Тимошенко.

Група "Рейтинг оприлюднила свою версію президентських і партійних рейтингів
Фото: Макс Требухов

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у листопаді 2016 року, лідером електоральних симпатій серед політичних партій стало ВО "Батьківщина", пише РБК-Україна.

За цю політичну силу готові віддати свої голоси 17,4% респондентів, які мають намір узяти участь у голосуванні та визначилися в своїх перевагах. 12,6% підтримали б БПП "Солідарність", 11,1% - "Опозиційний блок", 8,4% - Радикальну партію, 7,4% - "Самопоміч", 6,2% - партію "За життя", 6,1% - "Свободу", 5,6% - "Громадянську позицію", 3,1% - партію Саакашвілі, близько 3% виборців підтримали б Рух Яроша і партію УКРОП.

Згідно з результатами, лідером електоральних симпатій у президентському рейтингу стала Тимошенко - 17,7% опитаних, які готові взяти участь у голосуванні і визначилися у своїх симпатіях, віддали б за неї свої голоси. Порошенка підтримують 14,3% опитаних, Бойка - 10,2%, Ляшка - 9,9%, Гриценка - 8,2%, Рабіновича - 7,5%, Садового - 7,3%, Тягнибока - 4,5%, Яроша - 2,4%.

Моделювання другого туру виборів президента України дало такі результати: в парі Порошенко і Тимошенко 16% підтримують діючого голову держави, 27% - лідера ВО "Батьківщина". Порівняно з червнем, результат Тимошенко в цій парі зріс з 20% до 27%, результат Порошенка практично не змінився. Тимошенко має високі показники в усіх регіонах, також її більше підтримують прихильники інших кандидатів і невизначені. У ситуації, коли до другого туру вийде Порошенко і Ляшко, шанси на перемогу в обох кандидатів практично однакові (20% і 19% відповідно). За умови виходу у другий тур Порошенка і Бойка за голову держави віддали б свої голоси 23% опитаних, за лідера "Опозиційного блоку" - 17%. У парі Тимошенко-Бойко третина опитаних віддали б свої голоси за Тимошенко, за Бойка вдвічі менше - 15%.

У разі виходу до другого туру Тимошенко та Ляшка 28% проголосували б за лідера "Батьківщини", 13% - за лідера Радикальної партії. У парі Тимошенко та Садового лідера "Батьківщини" підтримали б 25%, "Самопомочі" - 20%. Таким чином, згідно з результатами дослідження, Порошенко випереджає в умовному другому турі президентських виборів Бойка і з меншою ймовірністю Ляшка, а Тимошенко лідирує у всіх можливих парах із зазначеними ймовірними кандидатами.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 2,2%. Терміни проведення: 10-17 листопада 2016 р.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram