ГоловнаКультура

Зовнішній вигляд реконструйованого театру на Андріївському узвозі спричинив скандал

В історичній частині міста з'явилася будівля, схожа на куб.

29 листопада в Києві повинні відкрити реконструйований фасад муніципального театру на Андріївському узвозі. Проект реалізовували близько 10 років, зрештою виявилося, що будівля тепер нагадує куб і різко контрастує із сусідніми будинками.

Скандал розгорівся з повідомлення киянина Ярослава Ємельяненка в групі "Громада Андріївського узвозу" у Facebook.

"Біда на Андріївському узвозі. Поки тривало будівництво, всі були переконані, що фасад тимчасовий, "монтажний". Але підходить час відкриття, і завісу підняли. Виявилося, що будівлю театру, розташованого в серці старовинного Києва, після реконструкції планують запустити в такому вигляді", - написав Ємельяненко і доклав фото.

Архітектор будівлі Олег Дроздов, зі свого боку, закликав у фейсбуці дочекатися зняття чохлів.

Гроші на реконструкцію театру пожертвувала корпорація "Рошен". Її прес-служба в коментарі "Українській правді" повідомила, що під час відкриття фасаду будівлі у вівторок киянам роз'яснять ситуацію. У "Рошен" запевняють, що театр після відкриття виглядатиме на так, як зараз. Зі свого боку, в коментарі УП радник мера Києва Павло Рябікін заявив, що, згідно з рекомендаціями ЮНЕСКО, не можна було реконструювати будівлю, стилізуючи її під старовину.

"Усе, що зведено нове, має кардинально відрізнятися, щоб не розмити історичний комплекс міста", - заявив Рябікін.

Відкриття самого театру заплановано на весну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram