ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція допиту Януковича

Суд розглядає справу проти п'яти екс-"беркутівців".

У Святошинському районному суді Києва розпочалося чергове засідання у справи проти п'ятьох колишніх "беркутівців", підозрюваних у вбивстві 48 євромайданівців.

Сьогодні суд планує заслухати свідчення колишнього президента Віктора Януковича і колишнього командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка, які перебувають у Росії. Раніше суд ухвалив, що допит має проходити в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, Україна направила в Росію запит на відеодопит Януковича ще в червні. У серпні від Мін'юсту РФ надійшла відповідь з проханням продублювати запит, оскільки в ньому нібито загубилися чотири листи. 19 жовтня міністерство юстиції РФ направило в Совєтський суд Ростова-на-Дону запит України про допит колишнього президента.

16 листопада Святошинський районний суд Києва отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту Януковича в режимі відеоконференції. Але він зірвався у зв'язку з тим, що правоохоронці не привезли підсудних через пікет під воротами СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram