ГоловнаСуспільствоВійна

Торецьк шостий день залишається без води

Не вдалося домовитися з бойовиками про проведення ремонтних робіт.

Торецьк шостий день залишається без води
Фото: donetsk.dsns.gov.ua

На Донбасі в результаті бойових дій було пошкоджено водовід, який на 90% забезпечує потреби Торецька у воді. Жителі міста шостий день залишаються без води, передає Радіо Свобода.

За інформацією заступника мера Торецька Сергія Винника, водопровід іде з підконтрольної бойовикам Горлівки, і хоча ремонтні бригади наступного дня були готові виїхати на місце пошкодження, комунальники досі не отримали від бойовиків гарантій безпеки. Тому відновити водопостачання не вдається.

Зараз потреби місцевого населення у воді забезпечують, доставляючи її автоцистернами. Усього в місті працюють два десятки машин, серед яких і пожежна техніка.

Однак міська влада має побоювання з приводу системи опалення, яка може вийти з ладу через перебої з водопостачанням. Зараз воду в міські котельні підвозять спецтехнікою, але на який час вистачить міських ресурсів, спрогнозувати важко.

"Ситуація критична, тому що левову частку води ми зараз веземо на міські котельні. Ми прийняли рішення за жодних обставин не допустити зупинки котелень. Тому що якщо вони зупиняться, ми можемо перетворитися на другий Алчевськ. Запустити їх у грудні, січні, лютому буде практично нереально", - зазначив заступник мера.

У декількох десятках будинків уже довелося вимкнути опалення. Для жителів таких квартир на вулицях рятувальники встановили пункти обігріву.

Домовленостей з бойовиками про проведення ремонтних робіт станом на вечір неділі досягти не вдалося. Для ремонту труби, за оцінками комунальників, знадобиться не менш ніж три дні.

Нагадаємо, Торецьк (колишній Дзержинськ) зазнавав обстрілу в червні, в серпні, наприкінці жовтня і на початку листопада.

У місті 34 тисячі жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram