ГоловнаСвіт

Армія Асада відбила у повстанців другий район Алеппо за два дні

У східній частині міста заблоковано близько 250 тис. людей.

Армія Асада відбила у повстанців другий район Алеппо за два дні

Урядові війська Сирії в неділю, 27 листопада, повідомили про перехід району Джабал Бадрі в сирійському місті Алеппо під свій повний контроль. За останні два дні це друга перемога армії над противниками режиму президента Башара Асада, які утримували східну частину міста, передає DW.

Якщо сирійській армії вдасться захопити всі східні райони Алеппо, уряд Сирії знову контролюватиме всі великі міста країни.

Напередодні сирійські урядові війська захопили район Ханан на півночі взятої в облогу східної частини міста. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини підтвердив цю інформацію.

Протягом ночі на неділю, 27 листопада, в східному Алеппо тривали бої між повстанцями і силами режиму Башара Асада. Кілька сотень цивільних втекли з контрольованої повстанцями території на землі, підконтрольні армії. Водночас частина цивільних втекли вглиб районів, які досі утримують повстанці.

У заблокованій урядовими військами східній частині міста зараз, за приблизними оцінками, перебуває понад 250 тис. людей в умовах нестачі продовольства і медикаментів.

За даними ООН, за кілька днів в Алеппо були вбиті сотні цивільних. Жителі міста бояться користуватися гуманітарними коридорами, створеними Сирією і Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram