ГоловнаПолітика

Для допиту Януковича можуть встановити відеозв'язок з "беркутівцями" у СІЗО, - Горбатюк

Проведення такої відеоконференції - ініціатива суду.

Для допиту Януковича можуть встановити відеозв'язок з "беркутівцями" у СІЗО, - Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Екс-працівників "Беркута", яких звинувачують у розстрілах на Майдані, можуть допитати у відеоконференції із СІЗО.

Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в неділю в ефірі каналу "112 Україна".

"Для можливості проведення допиту, наскільки відомо, організовується можливість відеоконференції з СІЗО. Якщо екс-"беркутівцям" не вдасться виїхати, то, можливо, через відеоконференцію, але все-таки допит відбудеться, - сказав Горбатюк.

Він пояснив, що проведення такої відеоконференції із СІЗО - ініціатива суду, а не Генпрокуратури.

Горбатюк також наголосив, що рішення про допит екс-президента Віктора Януковича як свідка було прийнято на підставі клопотання захисту екс-"беркутівців".

"Представники прокуратури заперечували проти допиту Януковича як свідка, вказуючи, що його має бути спочатку допитано як підозрюваного", - сказав він.

Горбатюк висловив думку, що суд задовольнив це клопотання "для об'єктивності і підтвердження принципу змагальності".

"З погляду прокуратури, якщо допит відбудеться повноцінно і буде можливість прокурорам поставити Януковичу питання, то, звичайно, будь-які відповіді будуть корисними тим, щоб їх перевіряти під час розслідування на відповідність об'єктивним обставинам справи", - сказав Горбатюк.

Він також додав, що будь-які публічні виступи Януковича додаються до матеріалів справи і аналізуються.

Горбатюк висловив надію, що в понеділок допит Януковича відбудеться. "Хоча, звичайно, загроза того, що в черговий раз щось завадить, є", - додав він.

Як відомо, в п'ятницю, 25 листопада, мав відбутися допит Януковича як свідка у справі злочинів на Майдані на відеозв'язку з Ростовським судом Росії. Янукович прибув до суду і відеозв'язок було налагоджено, однак через неявку обвинувачених "беркутівців" засідання було перенесено на понеділок на 13:00 за київським часом.

Повідомлялося, що "беркутівців" блокували представники "Правого сектора" і активісти з прапорами "Вільні люди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram