ГоловнаПолітика

Тука вважає неможливим повернення Криму в найближчі 5 років

Заступник міністра пропонує дочекатися "відцентрових сил" у Росії.

Тука вважає неможливим повернення Криму в найближчі 5 років
Фото: 24tv.ua

Заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука не вірить у те, що Росія поверне півострів Крим найближчими роками.

"Я вважаю неможливим повернення Криму в найближчі 3-5 років. Поясню, чому. Особисто моя думка полягає в тому, що Крим повернеться до складу України тоді, коли в Росії від економічної кризи почнуться вчергове відцентрові сили. Зараз це може здаватися маренням і фантастикою, але можна подивитися стрічки новин середини 90-х років, яким чином розвивалися події і в Калінінграді, і в Татарстані ... потім вибухнула Чечня. Ми все це бачили на власні очі", - сказав він у суботу в ефірі 112 каналу.

За його словами, ці процеси можуть початися через 5-10 років.

Нагадаємо, що Крим перебуває під російською окупацією з 20 лютого 2014 року. Ця дата визначена Верховною Радою на законодавчому рівні, оскільки саме цього дня Збройні сили Росії вперше порушили порядок перетину кордону з метою подальшої тимчасової окупації півострова.

При цьому завершена анексія була 18 березня 2014 року, коли РФ ухвалила відповідний договір, а також закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ. Обидва документи були ухвалені нижньою палатою російського парламенту - Державної Думою. Україна і світова спільнота не визнає входження Криму до складу РФ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram