ГоловнаПолітика

Порошенко доручив провести в Києві міжнародний форум до річниці Голодомору

У столиці повинен з'явиться пам'ятник досліднику Джеймсу Мейсу.

Порошенко доручив провести в Києві міжнародний форум до річниці Голодомору
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко підписав указ про заходи на 2017-2018 рік у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору 1932-1933 років.

Указ від 26 листопада опублікований на сайті глави держави. Документ набирає чинності з дня опублікування.

Згідно з указом, Кабінету міністрів доручено в місячний термін створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів (співголови – прем'єр-міністр і глава адміністрації президента, до складу увійдуть вчені, представники громадського комітету з вшанування пам'яті жертв Голодомору - геноциду 1932-1933 років та інших організацій і об'єднань).

На підставі пропозицій оргкомітету належить розробити і затвердити у тримісячний термін план заходів, який буде включати, зокрема, проведення в Києві Міжнародного форуму, присвяченого 85-й річниці Голодомору 1932-1933 років, тематичних наукових, науково-практичних конференцій, круглих столів.

Крім того, план заходів повинен передбачати забезпечення із залученням Національної академії наук України подальшого дослідження проблем голодоморів першої половини XX століття в Україні (Голодомору 1932-1933, голодоморів 1921-1922 та 1946-1947) і їхніх наслідків, а також формування Національної книги пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, продовження пошукової роботи зі встановлення осіб, які в 1932-1933 рр. рятували людей від голоду.

Кабміну також доручено забезпечити в установленому порядку вирішення питання розвитку Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" і разом з Київською міськдержадміністрацією вирішити питання спорудження в Києві пам'ятника визначному досліднику голодоморів в Україні Джеймсу Мейсу.

Нагадаємо, Порошенко також доручив Міністерству закордонних справ України продовжити роботу з визнання світовим співтовариством (іноземними державами і міжнародними організаціями) Голодомору 1932-1933 рр. в Україні геноцидом українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram