ГоловнаПолітика

У Франції анонсували зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" 29 листопада

"Дорожня карта" повинна бути розроблена до кінця листопада.

У Франції анонсували зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" 29 листопада
Фото: EPA

Голови МЗС Франції, Німеччини, України та Росії зустрінуться наступного тижня в Мінську для обговорення імплементації домовленостей про припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляють у французькому зовнішньополітичному відомстві, інформує Радіо Свобода.

"Зустріч 29 листопада дозволить нам перевірити, що з часу жовтневої зустрічі в Берліні було зроблено, а що - ні", - заявив 25 листопада представник МЗС Франції Олександр Жоржіні.

Раніше голови країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) доручили міністрам закордонних справ до кінця листопада розробити план заходів щодо реалізації "мінських домовленостей" ("дорожню карту").

Пізніше Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель домовилися про проведення зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" в кінці листопада.

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро запропонували провести наступну зустріч в Мінську.

Напередодні голова МЗС Росії Сергій Лавров прийняв пропозицію взяти участь у зустрічі голів МЗС "нормандської четвірки" в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram