ГоловнаСвіт

Нового президента Бразилії звинуватили в корупції

Екс-міністр культури стверджує, що Темер просив його "допомогти іншому міністрові з бізнес-операцією".

Нового президента Бразилії звинуватили в корупції
Дилма Рускф и Мишел Темер
Фото: EPA/UPG

Президента Бразилії Мішеля Темера звинуватили у вчиненні тиску на кабінет міністрів і причетності до корупції.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Екс-міністр культури Марсело Калеро стверджує, що Темер просив його "допомогти іншому міністру в бізнес-операції". За словами Калеро, від нього вимагалося дозволити будівництво елітного житла на ділянці в історичному районі Сальвадора, що належить секретарю у справах уряду канцелярії президента Жедделю Вієйрі Лімі.

Колишній міністр, який пішов у відставку минулого тижня, раніше заблокував проект забудови. Калеро розповів поліції, що і президент, і міністр тиснули на нього, вимагаючи змінити рішення.

Темер заперечує всі звинувачення, хоча визнає, що розмовляв з Калеро про забудову.

Нагадаємо, Темер прийшов до влади після того, як Ділмі Русеф було оголошено імпічмент на тлі тривалої політичної кризи. Він обіцяв покінчити з корупцією в країні.

Процес імпічменту Русеф стартував у грудні 2015 року у зв'язку зі звинуваченнями в бюджетних махінаціях. Зокрема, вона підозрюється в приховуванні істинного розміру дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії 2014 року. Також у Бразилії розслідують корупційні схеми в контрольованій державою компанії Petrobras. Русеф нібито була причетна до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram