ГоловнаСвіт

Туск "більш ніж впевнений" у продовженні санкцій проти Росії

Щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу.

Туск "більш ніж впевнений" у продовженні санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Глава Європейської ради Дональд Туск "більш ніж впевнений", що рішення про продовження санкцій проти Росії буде ухвалене в Брюсселі до середини грудня, коли відбудеться саміт Євросоюзу.

Про це він заявив у четвер, 24 листопада, після зустрічі керівництва ЄС з президентом Петром Порошенком, передає DW.

За словами Туска, ЄС як і раніше дотримується думки, що санкції проти Москви можуть бути скасовані лише тоді, коли будуть повністю виконані мінські угоди, що стосуються врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Нагадаємо, стосовно Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції будуть діяти до 15 березня 2017 року. Економічні секторальні санкції проти Росії діють до 31 січня 2017 року. Термін дії торгових та інвестиційних санкцій проти Криму закінчується 23 червня 2017 року.

Як повідомлялося, 18 листопада, президент США Барак Обама і лідери п'яти європейських держав на зустрічі в Берліні погодилися з необхідністю продовжити санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією навколо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram