ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Трампом питання анексії Криму Росією

Туск також розмовляв з Трампом про Україну.

Порошенко обговорив з Трампом питання анексії Криму Росією

Президент Петро Порошенко обговорив з обраним президентом США Дональдом Трампом питання російської агресії проти України та анексії Криму Росією.

Про це він сказав на прес-конференції під час саміту "Україна - ЄС" в Брюсселі (Бельгія).

"Можу запевнити вас, що питання російської агресії, анексії Криму було порушене обраним президентом Трампом під час розмови зі мною. Я не хотів би вам розкривати зміст першої розмови між президентом України та обраним президентом США, але у мене була можливість надати йому дуже детальну інформацію про ситуацію на сході моєї країни і в Криму", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що в України є сильна підтримка серед політиків в обох провідних політичних партіях США, і висловив упевненість, що ця ситуація збережеться.

Президент Європейської ради Дональд Туск додав, що також розмовляв з Трампом про Україну і констатував позитивну реакцію Трампа на неї.

Нагадаємо, у Брюсселі проходить 18-й саміт Україна-ЄС. Під час саміту заплановане підписання меморандуму між Україною та ЄС про стратегічне партнерство в енергетичній сфері, а також угоди з Європейським поліцейським офісом про обмін інформацією.

Раніше очікувалося, що на саміті буде оголошена дата початку дії безвізового режиму для українців. Однак у ЄС вирішили прив'язати це до ухвалення рішення механізму екстреного припинення безвізового режиму з усіма третіми країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram