ГоловнаСуспільствоЖиття

Інтерсіті "Київ-Львів" можуть продовжити до польського Перемишля

Дістатися з Києва до Перемишля можна буде за 1,5-2 тис. гривень, залежно від класу вагону.

Інтерсіті "Київ-Львів" можуть продовжити до польського Перемишля
Фото: facebook.com/alexander.kava

Учасники засідання транспортного комітету Верховної Ради спільно з комісією інфраструктури Сейму Польщі обговорили можливість продовження маршруту потяга "Інтерсіті" сполученням Київ-Львів до польського Перемишля.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Дістатися з Києва до Перемишля, за попередніми підрахунками, можна буде за 1,5-2 тис. гривень, залежно від класу вагону. Коли саме маршрут буде продовжено, наразі не повідомляється, але орієнтовно це може статися вже на початку 2017 року.

"Укрзалізниця заявила про технічну готовність продовжити маршрут. Залишилося узгодити це питання з прикордонною та митною службами України та Польщі, а також з польською залізницею. Сподіваюся, на цьому напрямку "Інтерсіті" поїде найближчим часом. Ми ставимо часові рамки - до українських різдвяних свят", - розповів голова транспортного комітету Ради Ярослав Дубневич.

Також на засіданні обговорювали відкриття нового пункту пропуску на українсько-польському кордоні "Нижанковичі-Мальховіце".

"Тих пунктів пропуску, які сьогодні є на кордоні, мало. Без сумніву, будівництво чергового пункту пропуску є реальною справою", - заявив голова комісії Сейму Богдан Жонса.

За його словами, зараз триває робота з напрацювання дорожньої карти проекту. Планується, що новий КП відкриють в кінці 2018 року.

Нагадаємо, раніше в Польщі запустили портал для пошуку працівників з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram