ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісар Марош Шефчович у Москві обговорить підготовку до тристоронніх газових переговорів

Україна і ЄС продовжать зміцнювати своє партнерство у сфері енергетики.

Єврокомісар Марош Шефчович у Москві обговорить підготовку до тристоронніх газових переговорів
Фото: EPA/UPG

Заступник голови Європейської комісії з питань енергосоюзу ЄС Марош Шефчович у Москві обговорить підготовку до проведення тристоронніх переговорів про постачання російського газу.

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися, що візит віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича в Москву 25 листопада буде присвячено підготовці до тристоронніх консультацій Україна-ЄС-Росія з питань постачання російського газу", - сказав Порошенко на прес-конференції в Брюсселі.

За його словами, Євросоюз підтвердив свою позицію, що Україна є надійним партнером у питанні поставок природного газу з Росії до Європи.

Порошенко також зазначив, що Україна і ЄС продовжать зміцнювати своє партнерство у сфері енергетики.

Нагадаємо, "Газпром" не постачає газ в Україну з 25 листопада 2015 року, оскільки "Нафтогаз" вважає його ціну завищеною.

У другому кварталі 2016 року російський газ коштує менш ніж 180 доларів за тисячу кубометрів, але Україна вважає, що його ціну слід знизити до 160-170 доларів.

Міністр енергетики України Ігор Насалик ще навесні відправив лист керівництву Європейської комісії, в якому йдеться про те, що Україна готова до газових переговорів будь-якої миті. При цьому РФ відмовилася відновити переговори.

У листопаді Росія заявила, що побоюється, що Україні не вистачить газу у сховищах взимку, і тому ініціювала проведення газових переговорів з ЄС і Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram