ГоловнаПолітика

Україна виконала всі умови для отримання безвізу, тепер черга за Євросоюзом, - нардеп

ЄС визнав виконання Україною всієї умов.

Україна виконала всі умови для отримання безвізу, тепер черга за Євросоюзом, - нардеп
Фото: nfront.org.ua

Україна виконала всі вимоги для скасування візового режиму з ЄС. Тепер черга за Євросоюзом, заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Михайло Хміль у четвер, 24 листопада.

«Перш за все, хочу зазначити, що Україна виконала всі пункти вимог Європейського Союзу для надання громадянам України можливості без віз пересуватися державами ЄС», - повідомив депутат.

Він зазначив, що драйвером процесу прийняття «безвізових» вимог був уряд прем'єра Яценюка. «Виконання умов, необхідних для отримання українцями безвізового режиму, було одним з пріоритетів Кабміну Яценюка. Як представник «Народного фронту» можу сказати, що наша фракція робила в парламенті все можливе, щоб запровадити ці зміни. Хоч іноді було дуже непросто. Навіть при тому, що ми нібито мали конституційну більшість прозахідних сил», - нагадав політик.

За його словами, європейці визнають факт виконання Україною всіх вимог для безвізового режиму, хоча може хтось із них слабо вірив у те, що ми виконаємо понад сто сорок пунктів. «Тепер черга країн Європейського Союзу підтвердити свою готовність виконувати домовленості і продемонструвати прихильність до своїх цінностей», - підсумував Михайло Хміль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram