ГоловнаПолітика

МЗС вимагає покарати винних у нападі на Культурний центр України в Москві

22 листопада радикально налаштовані молодчики в центрі російської столиці підпалили український прапор.

МЗС вимагає покарати винних у нападі на Культурний центр України в Москві
Культурный центр Украины в Москве
Фото: zn.ua

Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест російській стороні в зв'язку з нападом на Культурний центр України в Москві, акцентувавши увагу на вимогах невідкладного розслідування злочину і закликавши до публічності судового вироку всім причетним до його скоєння.

"Міністерство закордонних справ України вкрай обурене фактом злочинної наруги в Росії над державним символом України - підпалом Державного Прапора, скоєного під час нападу на приміщення Національного культурного центру України в Москві групою радикально налаштованих молодиків 22 листопада 2016 року", - йдеться в коментарі МЗС.

У МЗС зазначили, що про спланований і санкціонований характер подібних акцій свідчить систематичність їх проведення під стінами українського закладу в самому центрі російської столиці, а також відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів.

"Зазначені події навколо української установи, яка здійснює виключно мирну, просвітницьку діяльність, розцінюються в Україні як відверта провокація, метою якої є розпалювання міжнаціональної ворожнечі і штучне нав'язування українському суспільству антиукраїнської агресії", - наголошується в документі.

Нагадаємо, в серпні Росія заблокувала роботу Культурного центру України в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram