ГоловнаПолітика

Український суд відмовився заарештувати російського банкіра Юрова

Затриманий перебуває в розшуку на лінії Інтерполу.

Український суд відмовився заарештувати російського банкіра Юрова
Илья Юров

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в середу відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про тимчасовий арешт колишнього голови ради директорів ВАТ "Національний банк "Траст" (РФ) Іллі Юрова.

"Сьогодні було засідання суду. У клопотанні про тимчасовий арешт відмовлено", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Київської області.

Прокуратура оскаржить це рішення суду.

Нагадаємо, Юрова затримали в аеропорту "Бориспіль" 20 листопада. Він у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за вчинення злочину, пов'язаного з шахрайством з фінансовими ресурсами.

Генеральна прокуратура Росії пообіцяла скерувати в Україну запит на видачу Юрова.

Російський банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. У РФ зараз розслідується кримінальна справа стосовно низки колишніх власників і топ-менеджерів "Трасту". Зокрема, вони підозрюються в тому, що укладали фіктивні кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру. Потім ці кошти могли потрапляти на рахунки, підконтрольні екс-акціонерам і керівництву "Трасту".

17 грудня 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів у особливо великих розмірах. Таким чином було задоволено клопотання слідства про заочний арешт Іллі Юрова, Миколи Фетисова і Сергія Бєляєва.

З 2012 по 2014 рік керівництвом банку було укладено підроблені кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру, і перевели з них більш як 7 млрд рублів, а також понад $118,3 млн. За цим фактом в квітні і травні поточного року порушено дві кримінальні справи про шахрайство, які були об'єднані в одне провадження для подальшого розслідування.

Банк "Траст" відомий тим, що його рекламував голлівудський актор Брюс Вілліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram