ГоловнаСуспільствоВійна

Стали відомі результати чергових переговорів у Мінську

Визначено дати розведення сил у Станиці Луганській і відкриття КП у Золотому.

Стали відомі результати чергових переговорів у Мінську

Прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила про результати засідання Тристоронньої контактної групи в середу.

Під час роботи підгрупи з безпеки Україна в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р.,  відповідно до якої Дебальцеве має перебувати під контролем України. Подальша імплементація рамкового рішення про розведення сил і засобів може статися після демілітаризації Дебальцевого, написала Оліфер в фейсбуці.

Досягнуто домовленості, що за умови дотримання режиму тиші з боку ОРЛО розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської можна провести з 26 листопада 2016 року.

Тристороння контактна група прийняла рішення про те, щоб на наступній зустрічі в Мінську заслухати Віктора Медведчука і представників ОРДЛО про хід звільнення незаконно утримуваних осіб.

У політичній підгрупі продовжилося обговорення модальностей виборів у ОРДЛО.

В економічній підгрупі Україна порушила низку принципових питань, зокрема щодо водопостачання жителів непідконтрольної частини Луганської області.

"Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду. Такий механізм необхідний для подальших безперебійних поставок води жителям всієї Луганської області. Незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРЛО протягом двох місяців не присилає свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення поставок води", - зазначила Оліфер.

Також досягнуто домовленості про відкриття пункту пропуску в Золотому до 10 грудня.

"Строго дотримуючись узятих на себе зобов'язань, сьогодні вранці Україна була повністю готова до запуску роботи КПВВ у Золотому. Однак представники ОРЛО продовжують блокувати його роботу. Під час засідання Тристоронньої контактної групи досягнуто попередньої домовленості про відкриття цього пункту пропуску до 10 грудня. Українська сторона готова до роботи цього КПВВ ще з березня 2016 року", - підсумувала Оліфер.

Нагадаємо, в Мінську не вдалося досягти прогресу в переговорах щодо заручників, повідомила переговірник у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram