ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний розповів про махінації міноборони РФ і відкати "кухареві Путіна"

Опозиціонер продовжує викривати корупційні схеми.

Засновник Фонду боротьби з корупцією російський опозиціонер Олексій Навальний розповів про корупцію, пов'язану з іменем петербурзького ресторатора-мільйонера Євгена Пригожина, також відомого як "кухар Путіна".

Про це Навальний повідомив на своєму сайті.

"Так от. Держоборонзамовлення. Головна "чорна діра" всієї системи держзакупівель. 2015 року на нього пішло майже 2 трлн рублів. Є конкретні торги: міноборони вирішило побудувати сучасне військове містечко на кордоні з Україною. Виділили 1,3 млрд рублів. Оголосили торги", - пише Навальний.

За його словами, далі підрядники перестаралися, "перегострили" замовлення під фірму друга президента РФ Євгена Пригожина. У липні торги були скасовані. Після чого "Пригожину просто віддали підряд без усяких торгів і держконтрактів".

"Ясна річ, безкоштовно ніхто будувати не буде - десятки мільйонів потрібно вкласти, а отже, або Пригожину перекинули гроші з інших контрактів, або незаконно провели цей. У кожнім разі розмір внесеного відкату гарантує, що за будь-яких розкладів підряд дістанеться Пригожину. Може, Міноборони просто викупить об'єкт. Так чи інакше, я вам гарантую, що, не дивлячись на будь-які скарги, 1,3 млрд з бюджету підуть "кухареві Путіна", а він відрахує 0,5 млрд генералам і чиновникам, які забезпечили схематоз", - підсумував опозиціонер.

Зазначимо, що Пригожин також є власником петербурзьких "фабрик інтернет-тролів".

Нагадаємо, в жовтні Навальний показав маєток і дачу "кухаря Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram