ГоловнаПолітика

Безкарність ворогів України радикалізує суспільство, - Висоцький

Він закликав владу і політиків об'єднатися в боротьбі з російською агресією.

Українське суспільство радикалізується через безкарність осіб, які придушували Євромайдан, допомагали російському вторгненню і є агентами впливу Кремля в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький, коментуючи заворушення в Києві, в результаті яких розгромили офіс, який нібито належить Вікторові Медведчуку, і відділення Сбебанку Росії.

«Я не прихильник погромів. Політичні проблеми треба вирішувати парламентськими методами. Однак зазначу: безкарність осіб, які брали участь у плануванні і фінансуванні «російської весни» (той самий Медведчук); які є агентами впливу Кремля на внутрішньополітичну ситуацію; які підривають основи української державності, - вона провокує такі радикальні прояви з боку українських патріотів. З боку громадян, які відчувають свою причетність до Майдану, до фронту, до захисту України від агресії Російської Федерації», - пояснив представник «Народного фронту».

Сергій Висоцький зазначив, що правоохоронці і влада не виконують численних конкретних вимог до боротьби з російською агентурою всередині України.

"Влада своєю бездіяльністю змушує радикально налаштованих громадян діяти. Парламент, який не голосує за проекти "Народного фронту" щодо санкцій проти Януковича і про конфіскацію вкрадених ним коштів. Президент, який не реагує на численні вимоги притягнути до відповідальності Медведчука та інших агентів російського впливу. СБУ і Генпрокуратура, які спочатку повідомляють про плани Кремля дестабілізувати Україну, але потім не проводять роботу ні для профілактики, ні для кримінального переслідування людей, які явно щодня намагаються дестабілізувати ситуацію. У нас досі працює бізнес, який фінансує проросійські партії і навіть партію Путіна в самій Росії. У нас у парламенті досі є люди, які брали участь в узурпації влади Януковичем. Люди, які розхитують державу, але все ще чомусь перебувають у полі легітимної політики. Тому громадяни не бачать справедливості і невідворотності покарання за злочини», - пояснив Висоцький.

Він закликав владу і політиків об'єднатися в боротьбі з російською агресією.

"Я ще раз закликаю всі гілки влади, всіх колег у парламенті об'єднатися для протидії цим загрозам і викликам, які можуть привести до краху державності. Ці загрози передусім пов'язані із зовнішньою агресією Росії. Влада повинна показати активну позицію в боротьбі з російськими агентами впливу і з реваншем», - підсумував Висоцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram