ГоловнаЕкономікаДержава

Після ліквідації "схеми Онищенка" прибуток "Укргазвидобування" збільшився вп'ятеро

Прибуток компанії менш ніж за півроку зріс до 162,332 млн гривень.

Після ліквідації "схеми Онищенка" прибуток "Укргазвидобування" збільшився вп'ятеро

Прибуток ПАТ "Укргазвидобування" менш ніж за півроку зріс до 162,332 млн гривень, що вп'ятеро більше, ніж майже за три роки спільної діяльності держкомпанії зі структурами, підконтрольними народному депутату Олександру Онищенку.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

"Кошти на рахунки підприємства почали активно надходити після прийняття судом рішень про розірвання цієї угоди між держкомпанією і підприємствами, підконтрольними Онищенку: ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "ХАС" і ТОВ "Природні ресурси+". Майже трирічна співпраця цих структур з "Укргазвидобуванням" забезпечила останній усього 25,158 млн гривень прибутку", - наголошено в повідомленні.

Рішення суду було прийнято на підставі матеріалів, зібраних детективами НАБУ в рамках досудового розслідування кримінального провадження за підозрою Онищенка й інших осіб у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі на суму 3 млрд гривень. Слідство вважає, що організатором корупційної схеми є нардеп Онищенко, який нині перебуває в національному розшуку.

14 листопада суд арештував газ, що розміщений у підземних сховищах трьох компаній Онищенка, і передав його "Укргазвидобуванню" для подальшої реалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram